A fost resfinţită pictura Bisericii “Sfânta Treime” din comuna Fântâna MareReligie

A fost resfinţită pictura Bisericii “Sfânta Treime” din comuna Fântâna Mare

       Accesări: 361

biserica_fantana_mare_15Sute de credincioşi din Fântâna Mare şi din zona Fălticeni au luat parte duminică, 7 iunie 2015, la slujba de resfinţire a picturii Bisericii “Sfânta Treime” din comuna Fântâna Mare. Evenimentul a marcat semicentenarul lăcaşului de cult.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte  Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuților, părintele  paroh Nistor Constantin, alături de un sobor de preoţi şi diaconi din Protopopiatul Fălticeni, iar ăspunsurile liturgice au fost date de  Corul „Academica” din Câmpulung-Moldovenesc.

Cei doi ierarhi au fost întâmpinaţi la poarta bisericii, după tradiţia locului, cu flori, pâine şi sare, de preoţi, credincioşi şi de reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene.

Biserica din Fântâna Mare este din piatră şi cărămidă, cu dimensiuni impresionante şi arhitectura în stil moldovenesc,  pictată în interior. În cei 50 de ani de existență  pictura s-a deteriorat, fiind necesară restaurarea şi derularea unor reparaţii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

foto – portalul Dexologia

ȘTIRI