Cutremur puternic resimțit azi dimineață la Fălticeni: Seismul cu magnitudinea de 5,6 grade s-a produs în zona VranceaActualitate

Cutremur puternic resimțit azi dimineață la Fălticeni: Seismul cu magnitudinea de 5,6 grade s-a produs în zona Vrancea

       Accesări: 11069

S-a clătinat pământul. Un nou cutremur a avut loc în România, sâmbătă dimineața, pe 24 septembrie. Este unul din cele mai mari seisme din țara noastră în ultimii ani.

Cutremurul cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter s-a resimțit în cea mai mare parte a țării, fără consecințe deosebite.

Seismul, produs la ora 2.11, a fost simțit și la Fălticeni. Mișcarea telurică a durat aproximativ 30 de secunde.

Intensitatea a fost atât de puternică încât și clădirile s-au mișcat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Fălticenenii care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor au povestit pe rețelele de socializare că au fost treziți de mobilierul care trosnea în casă, de paharele care au căzut în vitrină sau de patul care se mișca sub ei.

Unii locatari au ieșit în fața blocurilor așteptând ca seismul să treacă.

La nivel național nu au fost consemnate, deocamdată, victime sau pagube.

Cutremurul a avut epicentrul la 7 km vest de localitatea Nereju, în județul Vrancea. Seismul, produs la o adâncime de 100 kilometri, s-a resimțit puternic în Foșcani, București, Buzău, Ploiești, dar și în alte orașe din țară, precum Iași, Craiova, Brașov, Constanța, Suceava.

Mișcarea telurică s-a simțit în Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria și vestul Turciei.

În acest an, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter și s-a înregistrat la data de 7 ianuarie, în județul Buzău.

Potrivit datelor furnizate INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată pe 22 noiembrie 2014, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

De la începutul lunii septembrie, în România s-au produs peste 30 de mișcări telurice cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 4,3 grade.

Cele mai puternice cutremure produse în ultimii 100 de ani în țara noastră au fost consemnate pe 10 noiembrie 1940 (7,4 grade), 4 martie 1977 (7,2 grade), 30 august 1986 (7,1 grade), 30 mai 1970 (7,0 grade), 29 martie 1934 (6,9 grade).

ȘTIRI