Accesări: 91

magia_craciunului_6
Grădinița Specială Fălticeni, Colegiul „Vasile Lovinescu”, Colegiul Național „Nicu Gane” și Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” au organizat vineri,12 decembrie 2014, a VI-a ediție a spectacolului de caritate „Magia Crăciunului”, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”.

În holul casei de cultură a fost organizată și tradiționala de acum expoziție de decorațiuni de Crăciun, lucrate manual de voluntarii celor patru instituții de învățământ.

Evenimentul este parte a proiectului național de acțiune comunitară, bazat pe voluntariat, „Împreună pentru o viață mai bună” și „Visăm să facem bine împreună”.

Spectacolul a durat peste două ore, timp în care care au evoluat pe scenă: Grupul Românașii, Grupul Călușeii și Corul de copii Floare de colț, de la Grădinița Specială Fălticeni, Formația de dansuri populare Dor Bucovinean, de la Centrul de Educație Intruzivă Suceava, Silviu Ailincăi și Daniel Florea, cu momente de beatboks, Trupa Catharsis de la CT Mihai Băcescu (cu momente umoristice), Muguri de cântec, cu colinde de Crăciun, Corul Passent Par Tout, Trupa de dans K_Lypso și interpreții de folk Mateiana Anechiforesei și Vlad Livadariu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La spectacol a asistat o delegație străină formată din persoane din Bulgaria și Turcia, care au colaborat cu Grădinița Specială din Fălticeni în cadrul Proiectului Comenius „Traditional games across Europe”. Dimineață, musafirii au vizitat grădinița și au asistat la un scurt spectacol de obiceiuri tradiționale românești prezentat de preșcolari.

Alex S.

A fost al doilea eveniment caritabil care a avut loc la Fălticeni în aceste zile de început de decembrie. Marți, 9 decembrie, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” și Școala Gimnazială „Ion Irimescu” au organizat un concert de colinde cu scop caritabil.

În secțiunea video a Cronicii de Fălticeni vom publica, în cursul zilei de sâmbătă, rezumate video ale acestor evenimente.

Galerie foto:

ȘTIRI