Accesări: 230

foto intalnire anticoruptie Prefectura Suceava 09.12.2014

Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei a stabilit în urmă cu 11 ani data de 9 decembrie ca fiind Ziua Internaţională Anticorupţie.

Semnată de România la data de 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic) şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei.

Marţi, 9 decembrie 2014, între orele 10 – 11.00, la sediul Palatului Administrativ din Suceava a avut loc o întâlnire organizată de Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La întâlnirea desfăşurată în sala Nicolae Labiş au participat peste 40 de lucrători din cadrul Instituţiei Prefectului şi serviciilor deconcentrate.

Au fost prezentate o serie de materiale de către reprezentanţii Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava, evidenţiindu-se ameninţările pe care le reprezintă corupţia la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi.

Prefectul judeţului, domnul Florin Sinescu a subliniat faptul că este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte. Tocmai de aceea este imperios necesară atragerea cetăţenilor şi a funcţionarilor oneşti în lupta cu acest flagel.

Ulterior, în zona centrală a municipiului Suceava, poliţişti din cadrul DGA Suceava şi din cadrul Compartimentului de Analiză  şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava au  distribuit peste 100 de flyere cu conținut preventiv, care au drept scop conştientizarea populaţiei cu privire la riscurile la care se expun prin săvârşirea unor fapte de corupţie.

În acelaşi timp, s-au purtat discuţii cu cetăţenii, fiind prezentate aspecte legate de modul de sesizare a unor fapte de corupţie prin Linia Verde Anticorupţie – 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă. Pot fi sesizate faptele de corupţie şi la numărul de telefon 0230/203340, aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava,  precum şi la adresa de e-mail: suceava.dga@mai.gov.ro

ȘTIRI