9.65 milioane euro pentru finanțarea IMM în Regiunea Nord-EstEconomic

9.65 milioane euro pentru finanțarea IMM în Regiunea Nord-Est

       Accesări: 183

Apelul de proiecte ”Investiții pentru IMM‐uri pentru implementarea unui rezultat al cercetării” din cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 (POR), pune la dispozitia IMM-urilor din mediul rural sau urban din județele: Iași, Bacău, Suceava, Neamț, Botoșani și Vaslui, o finantare de 9,65 milioane euro.

În cadrul acestui apel de proiecte pot beneficia de finanțare societăți cu activitate de producție sau prestări servicii, care au mai puțin de 250 de angajați.

Solicitantii trebuie sa aibă mai mult de un an de activitate și profit din exploatare înregistrat în anul 2017. Pot primi finantare IMM-uri interesate de valorificarea rezultatelor cercetării, rezultate pe care IMM le implementează în domeniul lor de activitate.

Valoarea finanțării nerambursabile, în regim de minimis, a unui proiect: minim 25.000 EUR și maxim 200.000 EUR. Contribuția programului la finanțarea unei investiții este de maximum 90%, în limita plafonului de minimis, de 200.000 euro.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Se vor finanța investiții care conduc la dezvoltarea IMM-urilor, respectiv: construirea, modernizarea si extinderea spațiilor de producție sau prestare a serviciilor; achiziționarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, echipamente informatice, birotică; cunoștinte, brevete, drepturi de utilizare, licențe, mărci comerciale, programe informatice; investiții de dezvoltare experimentală (construire și testare prototipuri, realizare și operare planuri pilot, servicii de consultanță).

Apelul este deschis până la data de 25 iunie 2018, ora 10. Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa de e-mail: info@adrnordest.ro.

ȘTIRI