700 de elevi și 40 de profesori ai Școlii „Ion Irimescu” au purtat drapelul național pe străzile municipiului FălticeniLocal

700 de elevi și 40 de profesori ai Școlii „Ion Irimescu” au purtat drapelul național pe străzile municipiului Fălticeni

       Accesări: 2071

Cu gândul la România și la Ziua Națională. Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” din Fălticeni au marcat în avans sărbătoarea de 1 Decembrie printr-un marș inedit. Cu steaguri tricolore și zâmbetul pe chip, 700 de copii de la ciclurile primar și gimnazial au străbătut un traseu plin de semnificații, cu un steag mai aparte.

Alături de toate cadrele didactice ale unității de învățământ, copiii au însoțit cel mai mare drapel pe care l-au creat vreodată.

Un steag de 40 de metri pătrați a fost purtat pe brațe de la sediul școlii spre zona centrală.

Elevii și profesorii lor au străbătut un traseu de aproximativ 1 kilometru, trecând prin fața principalelor instituții din municipiu: Poliția, Spitalul, Muzeul de Artă, Biserica Adormirii Maicii Domnului, Parchetul, Primăria și Judecătoria Fălticeni.

La sediul administrației locale, elevii au făcut primul popas. Aici au trecut pe sub tricolor, în timp ce directorii școlii, profesorii Costică Parfenie și Cătălina Purdilă au depus pe holul instituției „Declarația de unire și solidaritate la Centenar” care cuprinde iscăliturile participanților la marș.

Alaiul s-a îndreptat spre punctul terminus al marșului intitulat „Generația centenară crede în România”.

În centrul municipiului, elevii au înconjurat monumentul eroilor de pe esplanada „Nada Florilor”. Aici au ridicat, din nou, drapelul centenar pe care au cusut cifra 100.

Câteva cântece patriotice au fost interpretate în cinstea Zilei Naționale a României, după care profesorii și elevii s-au prins într-o horă.

Steagul de 40 metri pătrați, pe sub care au trecut toți copiii, a fost confecționat de un grup de elevi ai școlii alături de directorul adjunct Cătălina Purdilă și administratorul Dana Ioniță.

Marșul „Generația centenară crede în România” se înscrie în cadrul activităților premergătoare Centenarului Marii Uniri.

ȘTIRI