700 de elevi care studiază la Fălticeni vor primi bani de liceuEducație

700 de elevi care studiază la Fălticeni vor primi bani de liceu

       Accesări: 688

Sprijin de la stat pentru cei care frecventează cursurile la licee și colegii. Ministerul Educației Naționale va aloca și anul acesta fonduri pentru elevii cu posibilităţi financiare reduse. Cei care au fost declaraţi eligibili pentru programul naţional „Bani de liceu” vor primi lunar 180 de lei.

La nivelul municipiului Fălticeni sunt 700 de elevi care vor beneficia de ajutorul bănesc. 85% dintre aceștia provin din mediul rural, din toate cele 18 comune arondate.

Cele mai multe cereri la nivel de municipiu, dar și din județ, sunt înregistrate la Colegiul „Vasile Lovinescu”, unde au fost depuse 335 de dosare pentru programul „Bani de liceu”.

La Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” sunt 280 de solicitări, în timp ce la Colegiul Național „Nicu Gane” au fost depuse 85 de dosare.

Programul social „Bani de liceu” are în zona Fălticeni peste 1.000 de elevi beneficiari.

În cele două orașe, Dolhasca și Liteni, numărul celor care vor intra în plată depășește cu puțin cifra 310. Dacă la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” sunt 200 de elevi prinși în acest program, la Liceul Tehnologic „Iorgu Vîrnav Liteanu” alți 110 elevi care urmează să primească sumele aferente.

Județul Suceava ocupă primul loc pe țară în ceea ce privește numărul dosarelor depuse și aprobate în acest program social.  4.370 de elevi de liceu au fost declaraţi eligibili pentru programul „Bani de liceu”.

În clasament urmează județele Iași (3.580) și Vaslui (3.080). La polul opus se află judeţele Covasna (202), Sibiu (222) și Sălaj (255).

Sprijinul financiar se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat.

Elevii de liceu pot primi aceşti bani dacă fac dovada faptului că se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar, pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de mai mic sau egal cu 150 lei. Pentru a primi bursa pe toată durata anului şcolar, liceenii trebuie să frecventeze cursurile, să nu acumuleze mai mult de 20 de absenţe lunar şi să nu aibă media la purtare scăzută.

Programul național de protecție socială “Bani de liceu” funcționează de 11 ani. Pentru anul în curs, numărul beneficiarilor din toată țara se ridică la 44.700 de elevi.

Lista elevilor din zona Fălticeni care vor primi “Bani de liceu”

ȘTIRI