60 de persoane selectate în vederea angajării la Bursa absolvenților de la FălticeniActualitate

60 de persoane selectate în vederea angajării la Bursa absolvenților de la Fălticeni

       Accesări: 1214

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava a organizat vineri, 20 octombrie, o nouă ediție a Bursei absolvenților.

Peste 100 de angajatori s-au întâlnit cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (circa 1100), la Suceava, Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc. Au fost ofertate 900 de locuri de muncă.

La nivelul celor patru centre, au fost selectate în vederea încadrării un număr de 533 de persoane. Alte 22 de persoane au fost încadrate pe loc.

În zona Fălticeni, Bursa absolvenților a fost organizată la sediul Agenției locale Fălticeni a AJOFM Suceava. Au participat 23 de societăți, cu 138 de locuri vacante. Au predominat ofertele în industira ușoară și construcții, dar au existat oferte și pentru electroniști (1 post de inginer), vânzători, patiseri, brutari, muncitori necalificați.

Patru persoane, dintre cele 158 care au venit să se intereseze de ceea ce oferă angajatorii, au fost angajate pe loc: 1 farmacist cu studii superioare, 1 IT-ist cu studii medii, 1 confecționer, 1 muncitor necalificat. Alte 60 de persoane au fost selectate în vederea încadrării.

Datele finale referitoare la statistica ocupării la Bursa absolvenților vor fi făcute publice peste o lună,  după ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate.

“Mesajele primite astăzi de la angajatori subliniază intenția de a angaja cât mai multe persoane selectate pentru interviu, experiența profesională nefiind un criteriu eliminatoriu”, a precizat conducerea AJOFM Suceava.

foto – arhivă

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI