Actualitate

500 de sanctiuni pentru abaterile soferilor pe drumurile din judet

       Accesări: 59

politist_rutieraRegimul legal de viteză pe drumurile publice este opţional pentru unii conducători auto. Aceasta poate fi o concluzie a acţiunilor pe care Serviciul Rutier al IPJ Suceava le organizează pe teritoriul judeţului.

Cea mai recentă acţiune de combatere a excesului de viteză şi a consumului de alcool pe drumurile naţionale şi europene a fost organizată la sfârşitul săptămânii trecute şi s-a concretizat prin constatarea a 11 infracţiuni şi aplicarea a aproape 500 de sancţiuni contravenţionale în urma cărora contravenienţii au de achitat 135.000 de lei.

Au fost reţinute 41 de permise de conducere (14 pentru viteză, 11 pentru depăşiri, 11 pentru alcool şi 5 alte abateri), şi au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

În zona Fălticeni, pe raza localității Sasca (DN2E), un bărbat din Republica Moldova a fost depistat concucând cu viteza de 114 km/h în localitate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Recordul” de viteză îi aparţine însă unui bărbat din Alexandria. Acesta a condus maşina pe DN 2, pe raza localității Dănila, cu viteza de 131 km/h în localitate.

La Bogdăneşti, un tânăr din localitate a fost depistat conducând un autovehicul pe un drum comunal fără a poseda permis de conducere și având o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Din analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier a reieşit faptul că viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare, alături de indisciplina pietonilor şi consumul de alcool, constituie principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

ȘTIRI