500 de fălticeneni au participat la Marșul pentru ViațăActualitate

500 de fălticeneni au participat la Marșul pentru Viață

Susţin familia tradiţională și dreptul la viață. Câteva sute de fălticeneni au participat vinerea trecută, în preambulul unei mari sărbători ortodoxe, la o manifestare anti-avort prin care s-a dorit sensibilizarea opiniei publice. Elevi, profesori, preoți și psihologi și-au dat întâlnire la orele prânzului, în centrul municipiului, pe platoul „Nada Florilor”.

Manifestanţii au mărșăluit purtând pancarte sau mesaje scrise pe coli de hârtie precum „Copiii sunt iubire”, „Mamă îți mulțumesc că exist”, „Alege viața”, „Avortul este crimă”, „Adevărații doctori nu ucid copii”.

Participanții la eveniment au spus că nu cer interzicerea avortului prin lege, ci doresc ca autoritățile să susțină femeile însărcinate care vor să aducă pe lume copii, dar care au o situație financiară precară și sunt abandonate de parteneri sau de familie.

Ei au plecat din Piața Centrală din fața Catedralei „Învierea Domnului” și au urmat un traseu care a inclus cele mai importante artere și străzi din Fălticeni.

Ploaia însă le-a încurcat socotelile susținătorilor „Marșului pentru Viață”. Precipitațiile abundente au întrerupt deplasarea la jumătateta traseului propus. Marșul s-a oprit în dreptul Bisericii Sfântul Ilie.

Organizatorii susțin că la marșul anti-avort au participat 500 de persoane și speră ca prezența lor să fi sensibilizat publicul asupra acestei probleme importante care este dreptul la viață.

„Marșul pentru Viață” reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului. Protoieria Fălticeni a fost partener al acestui eveniment organizat în 285 de localități din România.

Facebook Comments

ȘTIRI