50% din tranzacțiile imobiliare au loc prin programul Prima CasăNațional

50% din tranzacțiile imobiliare au loc prin programul Prima Casă

       Accesări: 147

Decizie salutată de principalii jucători pe piața locuințelor din România. Decizia Executivului privind suplimentarea cu 175,5 milioane lei garanţiile pentru Prima Casă în anul 2017 este foarte bine primită de principalii de dezvoltatorii imobialiari. La finalul lunii ianuarie se anunțase o posibilă reducere cu 15% față de anul trecut a plafonului pentru garanțiile acordate.

Programul Prima Casă rămâne în continuare locomotiva pieței imobiliare. Aceasta continuă să aibă o pondere importantă în produsul intern brut, de 9%.

Previziunile de creștere economică pentru 2017 variază între 3,4-3,7%, însă economia încă are nevoie de sprijin, inclusiv prin susținerea sectorului imobiliar.

Deficitul bugetar ar putea trece de 3% în 2017, în vreme ce reformele rămân modeste.

Prima Casă rămâne un sprijin real pentru economie.

“Grație Programului Prima Casă românii cheltuie mai puțin cu imobilul pe care îl achiziționează. Banii rămași în coșul lor zilnic sunt redirecționați către consum. Comerțul are nevoie de aceste sume.”, a declarat Marius Nicola, director general al companiei Premium – Conlux Development. ”Autoritățile anunțau, recent, că un patron din cinci are în plan să reducă numărul de angajați din comerț în următoarele luni. La fel și în domeniul construcțiilor, care poate fi susținut tot prin Prima Casă. În noiembrie 2016, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 13,3% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015.”

Prima Casă atrage după sine dezvoltarea tuturor segmentelor din real estate deoarce dezvoltatorii imobiliari își proiectează afacerile și noile ansambluri rezidențiale în jurul acestui program de vreme ce peste jumătate din tranzacțiile de pe piața imobiliară au loc prin Prima Casă.

Tranzacțiile prin Prima Casă reprezintă aproximativ 50% din tranzacțiile companiei Premium. Acest program ajută în continuare dezvoltatorii, clienții și băncile.

Lansat în anul 2009 pentru a susține piața imobiliară în plină criză financiar-economică, programul Prima Casă a contribuit masiv la dezvoltarea de noi ansambluri rezidențiale.

Până în octombrie 2016, prin Prima Casă au fost acordate garanții de aproximativ 34 miliarde lei.

ȘTIRI