Două garnituri de tren cu 40 de tancuri Abrams ale armatei americane au traversat județul SuceavaActualitate

Două garnituri de tren cu 40 de tancuri Abrams ale armatei americane au traversat județul Suceava

       Accesări: 3159

Mașinile de război NATO sosesc în țară pe calea ferată. Un tren care transporta mai multe tancuri ale armatei americane a traversat duminica trecută județul Suceava. Convoiul militar s-a deplasat de la Vatra Dornei spre Dolhasca, prin gările Ițcani și Burdujeni din Suceava, cu 17 blindate remorcate de două locomotive ale CFR Marfă.

Pe platformele vagoanelor sunt așezate tancuri M1 Abrams. Garnitura de tren includea și un vagon pentru transportul militarilor.

Al doilea convoi și-a făcut apariția luni seara, pe 13 februarie, în Suceava. Trenul transporta peste 20 de tancuri, mai multe autospeciale și echipament greu de infanterie.

Blindatele, ce aparțin Forţelor terestre ale SUA dislocate în Europa, au plecat din Polonia, pe 6 februarie, către Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.

Trupele americane sosesc în judeţul Constanţa pe baza angajamentului armatei americane în asigurarea securității flancului estic al NATO, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.

Potrivi Ministerului Apărării Naționale, aproximativ 500 de militari americani din Batalionul 1 „Vulturii luptători” se vor instala la Kogălniceanu.

Aceştia urmează să facă exerciții de tragere cu muniție de luptă în Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan şi vor participa la exerciţiile multinaţionale planificate să aibă loc în cursul acestui an, alături de militari din subunităţi de tancuri şi infanterie mecanizată din Forţele Terestre Române aparţinând Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă” şi Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”.

Unitatea de luptă americană care a sosit în România face parte din Brigada 3 Blindate care a dislocat la începutul lunii ianuarie aproximativ 3.500 de soldaţi şi 2.800 de piese de tehnică militară de la Fort Carson, statul Colorado, în Bremerhaven, Germania.

Acest ultim transporturt de tancuri este cel de al patrulea care tranzitează județul. Două convoaie cu blindate au trecut prin Suceava în lunile iunie și noiembrie 2016.

 

 

ȘTIRI