3T Construct trebuie să încheie proiectul peste o lună: Pe 6 străzi nici nu au început lucrărileActualitate

3T Construct trebuie să încheie proiectul peste o lună: Pe 6 străzi nici nu au început lucrările

       Accesări: 79

santier-falticeni-3t-construct

Prea greu de dus până la capăt. Finalizarea proiectului, pe care l-a câștigat acum mai bine de doi ani în urmă, se dovedește o sarcină mult prea anevoioasă pentru 3T Construct. Firma nemțeană care s-a ocupat cu modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din municipiul Fălticeni nu va reuși să termine la timp ceea ce are de încheiat.

14 noiembrie 2015 este data la care prestatorul trebuie să finalizeze toate lucrările din proiect și să predea noua rețea beneficiarului ACET.

Deși mai este doar o lună de zile până la finalizarea proiectului, pe mai multe străzi din Fălticeni nu s-a lucrat nimic. Practic, după 26 de luni de la deschiderea șantierului în municipiu, există sectoare pe care muncitorii 3T Construct nu au săpat nici măcar o lopată de pământ.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit primarului Cătălin Coman sunt numai puțin de 6 drumuri incluse în proiectul de modernizare și extinderea rețea pe care nici după acești doi ani nu s-a intervenit deloc.

Este cazul străzilor Nicolae Beldiceanu (de la Biserica Sfântul Ilie până la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu”), Nicu Gane (de la Muzeul Apelor până la Supermarket Simos), 2 Grăniceri (aleea dintre blocuri care face legătura cu străzile Filaturii și Broșteni), Bulevardul Revoluției (de la Casa Cărții la Ceasul global), Dimitrie Leonida (de la blocul de nefamiliști până la Fabrica de Confecții), Aleea Trandafirilor.

Edilul șef s-a arătat sceptic în privința realizării obiectivelor propuse pe străzile menționate. El spune că 3T Construct ar trebui să fie finalizeze măcar străzile unde se execută acum lucrări.

”Pe aceste șase străzi, probabil, nu se va mai interveni”, ne-a spus șeful municipalității fălticenene. ”Nu mai este timpul necesar. Primăria nu este parte în acest contract, el fiind semnat între ACET și 3T Construct. În fiecare marți avem ședință cu 3T Construct și tot ceea ce putem face este să solicităm urgentarea lucrărilor în subteranul străzii.”

După ce au stabilit un record rușinos, de a încheia lucrările de pe strada Sucevei după fix doi ani de zile, 3T Construct are toate șansele de a lăsa municipiul cu o treime din întreaga lucrare ca obiectiv nerealizat. Toate acestea se întâmplă pe un proiect cu fonduri europene și guvernamentale în valoare de peste 5 milioane de euro.

În timp ce în majoritatea localităților din județ, la Rădăuți, Gura Humorului, Salcea și Vatra Dornei, lucrările pe același proiect, sunt încheiate sau sunt în curs de recepționare, cu excepția municipiului Suceava unde activitatea se va încheia pe 30 octombrie, în Fălticeni acestea abia depășesc 65%. Proiectul de modernizare și extindere rețea apă și canalizare din municipiu are toate șansele să rămână în proporție de 30 – 35% nefinalizat. Mai mult decât atât, unele străzi nu au fost aduse nici până astăzi la starea inițială, așa cum prevede caietul de sarcini pe care și l-a asumat constructorul, iar pe altele se înregistrează întârzieri la predare.

3T Construct trebuia să încheie lucrările și să predea noua rețea către ACET Suceava la data de 5 ianuarie 2015.

Intrată în insolvență exact acum în an în urmă, firma 3T Construct s-a angajat să încheie proiectul la un nou termen. Ziua de 14 noiembrie 2015 este data limită. În mod cert nici acest termen nu va putea fi respectat.

Potrivit inginerului Ștefan Groza, directorul ACET Suceava, partea din proiect care nu s-a îndeplinit ar putea fi ”reportată” pe următorul proiect de apă și canalizare.

Rudy Hödl

panou-proiect-falticeni-3t-construct

ȘTIRI