3T dă explicaţii în Consiliul Local FălticeniAdministraţie

3T dă explicaţii în Consiliul Local Fălticeni

       Accesări: 78

La distanţă de un an de la începerea lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare în municipiul Fălticeni, consilierii locali au cerut ca factorii implicaţi în derularea acestui proiect să vină cu explicaţii legate de nemulţumirile cetăţenilor faţă de activitatea din teren.

Aleşii locali au fost mesagerii populaţiei şi au solicitat primarului Cătălin Coman să organizeze o întâlnire cu firma de construcţii – 3T Construct P. Neamţ, proiectanţii de la Eptisa, dirigintele de şantier şi beneficiarul ACET Suceava.

Întâlnirea a avut loc luni, 1 septembrie, începând cu ora 19, în sala de şedinţe a Primăriei Fălticeni, şi s-a întins pe durata a aproape două ore. În acest timp consilierii locali şi membrii executivului au ridicat numeroase semne de întrebare faţă de respectarea termenelor, modul de lucru din teren, deranjul pentru populaţie şi pentru traficul auto în perioadele ploioase, avariile care se produc în urma intervenţiilor, posibilităţile financiare ale antreprenorului de a duce la bun sfârşit proiectul pentru municipiul Fălticeni (probleme ridicate de primarul Cătălin Coman, viceprimarul Gheorghe Aldea şi consilierii Constantin Bulboacă, Viorel Dominte, Vasile Sburlea, Constantin Bulaicon, Gheorghe Artenie, Matei Pintilie, Ilie Cornelia, Liviu Grigoraş).

Au fost prezentate şi aspecte punctuale de pe teren care ar trebui să primească o atenţie deosebită din partea constructorilor. Cum era de aşteptat, în discuţie a fost traficul de pe strada Sucevei şi problemele mari din cartierul situat în zona Băncuţa.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De la proiectant, diriginte de şantier, până la constructor şi beneficiar, invitaţii au oferit răspunsuri la problemele ridicate de consilierii locali, dar s-au ferit să ofere termene pentru finalizarea lucrărilor. Un lucru este însă cert, data preconizată prin contract pentru încheierea lucrărilor, ianuarie 2015, nu va putea fi respectată. “Nu se poate lucra fără deranj şi fără răbdare şi înţelegere din partea cetăţenilor. Ştiam că vor fi probleme din această perspectivă. Încercăm să găsim înţelegere şi să ne ducem lucrarea la bun sfârşit”, a anunţat reprezentantul proiectantului.

Firma 3T Construct a dat asigurări prin reprezentanţii trimişi la întâlnirea cu deliberativul fălticenean că nu există probleme financiare sau de altă natură care să afecteze capacitatea sa de a duce la bun sfârşit lucrările de la Fălticeni.

Potrivit 3T Construct, în acest moment lucrările din proiect sunt realizate în proporţie de 65%. Problemele cu care se confruntă constructorii sunt legate de birocraţie, suplimentarea faţă de proiectul iniţial a extinderilor, bransşamentelor şi racordurilor. Un impas destul de mare este generat de imposibilitatea de a continua lucrările pe o parte din străzile modernizate, asfaltate cu bani europeni anterior începerii lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare. Reprezentanţii 3T spun că aceste străzi reprezintă circa 15% din proiectul pe apă şi canalizare, iar faptul respectivele străzi nu pot fi sparte generează o întârziere pentru circa 30% din proiect.

Pentru că a fost doar o şedinţă informativă, ceea ce li s-a cerut celor implicaţi în lucrări a fost mai multă receptivitate şi înţelegere faţă de nemulţumirile populaţiei.

Lucrările de modernizare şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, inclusiv construirea a 5 staţii de pompare a apelor uzate, au început în iulie 2013. Valoarea contractului este de 23 de milioane de lei (fără TVA). Prin contract trebuie să se reabiliteze 10,6 km de reţele de apă şi 1,7 km de reţele de canalizare, respectiv extinderea cu 16,2 km a reţelelor de apă şi 22,6 km a reţelor de canalizare.

ȘTIRI