35 de cupluri din Fălticeni au sărbătorit Nunta de AurLocal

35 de cupluri din Fălticeni au sărbătorit Nunta de Aur

       Accesări: 1449

Sunt împreună de o viață. Cuplurile fălticenene care au împlinit 50 de căsătorie au fost sărbătorite de autoritățile locale, un eveniment care a devenit tradiție. Doamnele și domnii familiști au marcat „Nunta de aur” mai întâi la biserică, aici unde în urmă cu jumătate de secol au primit cununiile și verighetele.

Dacă slujba de binecuvântare se oficia până acum la Biserica Sfântul Ilie, lăcaș aflat în renovare, anul acesta a fost săvârșită la Catedrala Învierii.

Nașii celor 35 de cupluri au fost Loredana și Cătălin Bulaicon, tineri care și-au unit recent destinele.

Printre cei sărbătoriți s-au aflat și trei cupluri de fălticeneni care au împlinit 60 de ani de căsătorie.

Alături de preoții slujitori, la eveniment au asistat primarul Cătălin Coman, senatorul Ion Stan și deputatul Alexandru Rădulescu, rude și prieteni de familie ai cuplurilor. Aceștia și-au exprimat bucuria și respectul față de cei care sărbătoresc 50 de ani de conviețuire, familii care reprezintă un model pentru societatea de astăzi.

Slujba de binecuvântare s-a încheiat cu tradiționala cântare „La mulți ani”.

„Este un moment frumos, emoționat, și nu putea fi mai potrivit locul în care sărbătorim acest moment decât sub cupola acestei catedrale.”, a spus primarul Coman. „În numele comunității locale vreau să vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi și pentru municipiul Fălticeni în decursul vieții dumneavoastră. Vreau să vă spun că suntem mândri de realizările dumneavoastră, de modul cum ați reușit în care v-ați crescut copiii. Vă asigur de recunoștința tuturor fălticenenilor și am să vă rog să-mi fiți și mie aproape când voi împlini 50 de ani de căsătorie.”

„Mă bucur că am prilejul să particip la acest eveniment emoționat. În primul rând vreau să vă felicit, stimați sărbătoriți.”, le-a transmis deputatul Alexandru Rădulescu. „Într-o perioadă când auzim tot felul de năzbâtii despre familie, altele decât cele rânduite de Dumnezeu, dumneavoastră reprezentați un exemplu și fundamentul unei societăți normale pe care noi trebuie să o îmbrățișăm. La mulți ani și multă sănătate.”

„Iubiți miri, vă readuceți aminte, acum 50 de ani, cât de fericiți erați. Dar acum sunteți și mai fericiți, și mai împliniți.”, a spus preotul Ionuț Suditu. „Ne rugăm bunului Dumnezeu ca să trimită asupra dumneavoastră, fiilor, nepoților și strănepoților dumneavoastră, binecuvântare, iar noi, cei mai tineri, să vă urmăm exemplul. Să vă dea Dumnezeu ani mulți și binecuvântați.”

La finalul discursurilor, primarul Coman le-a înmânat cuplurilor care au sărbătorit „Nunta de aur” câte o diplomă, un buchet de flori și cadou.

Sărbătoriții au mai primit din partea municipalității câte 200 de lei de familie.

După slujba de binecuvântare „mirii de aur” s-au îndreptat spre locul unde s-a desfășurat momentul festiv al evenimentului.

ȘTIRI