31 de familii din municipiul Fălticeni au marcat „Nunta de Aur” la Catedrala ÎnvieriiLocal

31 de familii din municipiul Fălticeni au marcat „Nunta de Aur” la Catedrala Învierii

       Accesări: 2255

Sunt un exemplu pentru comunitate. Familiștii care au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost sărbătoriți și premiați de autoritățile locale. Așa cum s-a întâmplat și în trecut, evenimentul de suflet s-a desfășurat în cadrul programului Zilelor Municipiului Fălticeni.

Anul acesta 31 de cupluri au marcat momentul care, în termeni populari, este cunoscut ca „Nunta de aur”.

Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 20 iulie, la Catedrala „Învierea Domnului” din Fălticeni, dintre sărbătoriți fiind însoțiți de copii și nepoți.

După obiceiul ultimilor ani, nașii au fost doi tineri, Mădălina și Cosmin Ilie, care s-au căsătorit anul acesta.

Cuplurile de aur au pășit în lăcașul ortodox, slujbă de binecuvântare fiind oficiată de un sobor de preoți condus de protoiereul Adrian Dulgheriu.

La finalul acesteia, primarul Cătălin Coman, a rostit un discurs după care i-a premiat, pe sărbătoriții zilei pentru cei 50 de ani de căsătorie.

„Sunt momente unice, momente pe care vreau și eu să le parcurg. Vă suntem datori pentru foarte multe lucruri frumoase care s-au întâmplat în Fălticeni.”, a spus primarul Coman. „Vreau să vă mulțumesc, să vă urez mulți ani fericiți împreună, dar și să mă așteptați și pe mine și pe nașii dumneavoastră să împlinim 50 de ani de căsătorie.”

Alături de edilul municipiului Fălticeni au fost prezenți parlamentarii Ioan Stan și Alexandru Rădulescu.

La eveniment a fost invitat și un oaspete din străinătate, Valentinas Tamulis, primarul localității lituaniene Kedainiai, oraș înfrățit cu municipiul Fălticeni.

Edilul lituanian a spus, la rândul său, că este bucuros că a putut să participe la un astfel de eveniment, subliniind că intenționează să preia această inițiativă de a premia toate cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie.

Valentinas Tamulis a făcut o surpriză unei familii din Fălticeni care a împlinit 60 de ani de căsătorie. Primarul din Kedainiai i-a dăruit cuplului Eugenia și Traian Varvara un cadou special, o panglică brodată tradițională din Lituania.

La finalul evenimentului primarul Cătălin Coman le-a înmânat celor 31 de cupluri diplome, un premiu în bani, un buchet de flori şi un cadou, după care sărbătoriții au fost invitați la masa festivă.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI