Sute de stegulețe și plăcinte au fost oferite pe 1 Decembrie de un cunoscut afacerist din comuna SlatinaRural

Sute de stegulețe și plăcinte au fost oferite pe 1 Decembrie de un cunoscut afacerist din comuna Slatina

       Accesări: 2689

Românii sunt darnici de Ziua Națională. Spiritul sărbătorii s-a simțit în toate comunitățile locale din țară, unele manifestări festive fiind încheiate cu o gustare caldă. Dacă în mod tradițional pe 1 Decembrie românii sunt poftiți să mânânce gratis fasole cu ciolan, la Cornu Luncii câteva sute de oameni au primit bunătăți proaspăt gătite la cuptor.

Peste 300 de cetățeni au fost răsfățați de Ziua Națională a României cu plăcinte de post cu mere. Câteva coșuri pline cu astfel de bunătăți au fost pregătite de gospodine care au folosit cele mai bune ingrediente.

Gătite ca la mama acasă, preparatele culinare au fost oferite gratuit în cinstea zilei de 1 Decembrie.

Gestul aparține omului de afaceri Vasile Pîrlac din satul Găinești, comuna Slatina, acționarul firmei care deține stația de carburanți Alpin Oil locul unde trecătorilor le-au fost dăruite bunătăți. Afaceristul nu este la prima „abatere” și spune că nu își dorește decât să fie un bun român.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Vasile Pîrlac consideră că la astfel de sărbători importante, aparte de năzuințele înalte, faptele bune, făurite într-o comunitate, sunt cele care oglindesc altă latură a românului de rând.

„Omul face ce simte. Eu așa am simțit că trebuie să fac de Ziua Națională a României.”, ne-a declarat afaceristul din Slatina. „Este un gest mic făcut într-o zi de mare preț pentru români. Cred că este firesc să dăruim și să arătăm că suntem buni români. Iubesc România și oamenii din jurul meu.”

Pe lângă plăcintele calde, trecătorii au primit în dar și stegulețe cu drapelul țării.

În zi de sărbătoare, oaspeții și gazda și-au urat reciproc tradiționalul „La mulți ani”. Două doamne îmbrăcate în costum național i-au servit pe consăteni, dar și pe trecători cu produsele pufoase și aromate.

Printre cei care au fost poftiți să guste din bunătățile culinare s-a numărat și primarul Gheorghe Fron care s-a declarat încântat de inițiativa omului de afaceri slătinean.

Pentru a-și arăta atașamentul față de țară, acționarul Alpin Oil a cumpărat un drapel al României, cel mai mare din zona Fălticeni, pe care l-a înălțat pe acoperișul stației de alimentare.

Vasile Pîrlac mai spune că intenționează să cumpere un steag imens, cel mai mare din județul Suceava, cu dimensiuni similare celui arborat la Dej. Drapelul va fi amplasat anul viitor în apropiere de municipiul Fălticeni.

ȘTIRI