3 Sud Est, Plăieșii și Hora concertează la FălticeniLocal

3 Sud Est, Plăieșii și Hora concertează la Fălticeni

       Accesări: 5148

Sfârșit de săptămână cu multă muzică. Zilele Municipiului Fălticeni aduc, ca în fiecare an, soliști și formații îndrăgite în fața unui public numeros, care așteaptă să-i întâlnească pe artiștii scenei românești. Anul acesta sunt invitați să cânte și oaspeți de peste hotare.

Pe scena din Piața „Nada Florilor” va urca renumitul Ansamblu Etnofolcloric „Plăieșii” din Republica Moldova.

Grupul vocal fondat de solistul Nicolae Gribincea, ce împlinește anul acesta 30 de ani, concertează sâmbătă de la ora 18.30.

Timp de 60 de minute, moldovenii vor interpreta cele mai cunoscute și apreciate din repertoriu.

Până la apariția acestora, programul muzical va fi deschis la ora 16 de Festivalul Neamului Românesc, urmat de Festivalul Internațional de Folclor, organizate în parteneriat cu Centrul Cultural European „Dacia” din Chișinău.

Grupul Folcloric „Balada” va continua spectacolul muzical de astăzi cu un regal de folclor. Tinerii artiști coordonați de profesoara interpret Maria Tanasă vor susține un recital de aproximativ două ore.

De la ora 22 va intra pe scena din centrul municipiului Fălticeni, formația Hora cu un recital etno-pop.

Duminică, 21 iulie, în ultima zi de sărbătoare locală, de la ora 16.30 va începe un spectacol susținut de artiști și formații din județul Suceava.

Elementele de culoare ale programului muzical vor fi reprezentațiile susținute de două ansambluri folclorice din Spania și Rusia.

Spre seară vor evolua formații de dans ale copiilor și tinerilor din Fălticeni, urmate de recitalurile solistului Vraciu și a grupului Rocsana Marcu și Lorena.

Punctul culminant al evenimentului din acest an va fi concertul 3 Sud Est, ce va începe de la ora 22, în Piața „Nada Florilor”.

Constănțenii promit 60 de minute electrizante, pentru o seară de neuitat alături de cele mai recente și cunoscute melodii ale formației pop.

Evenimentul, organizat de Primăria și Consiliul Local Fălticeni, se va încheia cu un foc de artificii.

ȘTIRI