26.260 de fălticeneni sunt așteptați la urne: Astăzi votăm deputații și senatorii pentru următorii patru aniAlegeri Parlamentare

26.260 de fălticeneni sunt așteptați la urne: Astăzi votăm deputații și senatorii pentru următorii patru ani

       Accesări: 231

Românii merg astăzi la vot. Scrutinul din 11 decembrie va decide componența viitorului Parlament. După încheierea campaniei electorale, românii vor hotărî cine sunt demnitarii care vor ocupa un loc în Camera Deputaților și Senat.

Alegerile parlamentare, din 11 decembrie, încep la ora 07:00 şi se încheie la ora 21:00.

Peste 18,26 de milioane de cetățeni cu drept de vot sunt așteptați la secțiile de votare din țară și străinătate.

Diaspora numără peste 600.000 de votanți care își vor putea exercita acest drept democratic în peste 400 de secții de votare. În țară sunt deschise 18.200 de secții în cele 41 de județe și în capitală.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În județul Suceava sunt înregistrate 589.725 de persoane cu drept de vot, iar pentru bune desfășurare a scrutinului autoritățile au amenajat 555 de secții de votare.

La alegerile din 11 decembrie sunt așteptați la urne 26.260 de fălticeneni arondați la 21 de secții de votare. Alte câteva mii de fălticeneni vor vota în străinătate. Cei mai mulți dintre aceștia se află în Italia, Spania, Belgia, Anglia și Germania.

Doi concetățeni care locuiesc în Australia (Sydney) și Noua Zeelandă (Auckland) au fost primii fălticeneni care și-au exprimat opțiunile de vot. Ultimii care vor vota sunt fălticenenii stabiliți în Canada și S.U.A.

Scrutinul de astăzi va măsura preferințele electoratului, la șase luni distanță de alegerile locale organizate la 5 iunie 2016.

Pentru un loc în Parlamentul României luptă 180 de candidați suceveni de la 10 partide. 124 sunt înscriși pentru Camera Deputaților și 56 pentru Senat. Pe liste figurează și doi candidați independenți, un medic psihiatru și un doctor în economie.

Principalele partide din municipiu și județ, PNL, PSD, ALDE și PMP, vor afla peste 24 de ore care sunt preferințele electoratului și cât de mult s-au schimbat acestea în ultima jumătate de an.

Două noi formațiuni politice, ANR și USR, sunt la primul examen în fața electoratului.

Secțiile de votare se vor închide la ora 21.

Cotidianul Cronica de Fălticeni va anunța constant prezența la vot în municipiu, dar și în zona Fălticeni, cât și primele rezultate parțiale spre miezul nopții.

ȘTIRI