Accesări: 45

22_decembrie_15

 

Ziua în care s-au împlinit 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 a fost marcată de manifestări comemorative organizate de Primăria Fălticeni, cu sprijinul structurilor militare reprezente local.

Comemorările au început la ora 12, la Monumentul Eroilor Revoluţie, din piaţa „Casa Cărţii” şi au contnuat apoi la mormintele celor doi eroi fălticeneni căzuţi la datorie în decembrie 89: Ioan Bute (care îşi doarme somnul de veci în curtea Catedralei Ortodoxe pe Stil Vechi) şi Ionel Pascal (în Cimitirul Oprişeni).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Garda de onoare la monument şi la mormintele celor doi eroi a fost asigurată de Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş”.

Au depus coroane de flori: Primăria Fălticeni, Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean Suceava, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, Asociaţia Veteranilor de Război, Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, Filiala Suceava a Asociaţiei „Cultul Eroilor”,  Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, Detaşamentul de Jandarmi Fălticeni, Poliţia Municipală, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, Poliţia Locală, reprezentanţi ai revoluţionarilor din 1989, partidele politice reprezentate în deliberativul local (PSD şi PNL).

La mormintele celor doi eroi au oficiat slujbe de pomenire, preotul Sebastian Mogîrzan, de la Catedrala Ortodoxă pe Stil Vechi, şi de preotul militar Cătălin Simion, de la SMSJ Fălticeni. Au fost prezenţi părinţi şi rude ale celor doi eroi, şefi de instituţii, consilieri locali, parlamentari.

Alex S.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MQl6XRYaLpg]

ȘTIRI