21 septembrie este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Maladiei AlzheimerSănătate

21 septembrie este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Maladiei Alzheimer

       Accesări: 130

În fiecare an, pe 21 septembrie, organizațiile de sprijin împotriva maladiei Alzheimer din întreaga lume își concentrează eforturile în vederea sensibilizării populaţiei generale cu privire la problematica demenţei de tip Alzheimer.

Direcţia de Sănătate Publică Județeană Suceava, în parteneriat cu furnizorii de servicii medicale și unitățile administrativ teritoriale cu asistență medicală comunitară, organizează campania „Să nu-i uităm pe cei care uită”, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Maladiei Alzheimer – 21 septembrie.

Tema campaniei din acest an, “Înţelegerea și conștientizarea bolii Alzheimer”, are ca scop informarea și conștientizarea profesioniștilor din sănătate despre problematica demenței și maladiei Alzheimer și metodele de management al pacienților.

Campania se adresează și aparținătorilor și îngrijitorilor pacienților cu Alzheimer asupra posibilităților de diagnosticare, tratament și cu privire la realizarea deplină a drepturilor persoanelor diagnosticate cu această boală.

Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență, care afectează funcționarea mentală.

La nivel județean se vor organiza evenimente de informare și conștientizare a bolii Alzheimer.

Ziua mondială de luptă împotriva maladiei Alzheimer a fost lansată în anul 1994 fiind sub umbrela federației internaționale, Alzheimer Disease International (ADI), care cuprinde 100 de asociații de sprijin și luptă împotriva maladiei Alzheimer din întreaga lume, sub patronajul Organizației Mondiale a Sănătății.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI