20% dintre furturile din locuinţă se datorează uşilor neasigurateRural

20% dintre furturile din locuinţă se datorează uşilor neasigurate

       Accesări: 54

Sucevenii continuă să cadă victime ale hoţilor datorită superficialităţii şi neglijenţei în asigurarea locuinţelor. În primele 6 luni ale acestui an 90 de furturi s-au datorat neasigurării uşilor. În weekend două familii din judeţ au rămas de pe urma hoţilor cu o pagubă de peste 13.000 de lei (bunuri şi bani).

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava au intensificat activităţile preventive. Au fost organizate acţiuni de informare în cadrul campaniei ,,Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi”.Peste 500 de materiale preventive au fost  distribuite în perioada 7-9 august în zona Ciocăneşti, Pojorâta, Vama şi Păltinoasa, fiind purtate discuţii cu cetăţenii în vederea adoptării unui comportament antivictimal în special cu privire la furturile din anexele gospodăreşti din mediul rural.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor.

“Nu lăsaţi la plecarea din locuinţă uşile sau ferestrele deschise şi asiguraţi-le cu sistemele de inchidere. Nu depozitaţi cheile de la uşi sub preşuri, în hainele lăsate în cuierul exterior, în ghivecele de flori sau în alte asemenea locaţii improprii. În cazul în care este vorbadespre case  în construcţie care se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI