20 de profesori candidează pentru postul de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din FălticeniEducație

20 de profesori candidează pentru postul de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din Fălticeni

       Accesări: 1326

Profesorii intră în examene. Dascălii care vor să conducă unitățile de învățământ din județul Suceava urmează să susțină luna aceasta concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din sistemul preuniversitar. La nivelul municipiului Fălticeni sunt 20 de candidați înscriși pe 18 posturi disponibile.

13 dintre aceștia și-au depus dosarele pentru funcția de director și alți 7 pentru funcția de director adjunct.

Ultimul concurs pentru ocuparea acestor posturi s-a desfășurat în anul 2009. De atunci și până în prezent, profesorii au fost numiți cu delegație.

Conform Calendarului organizării și desfășurării concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, în perioada 13 septembrie – 2 octombrie 2016, au avut loc înscrierile candidaților.

Afișarea rezultatelor verificării îndeplinirii condițiilor de înscriere se va face pe 7 octombrie.

Pentru posturile de director, la unitățile din Fălticeni, sunt înscriși 13 candidați pe 11 locuri disponibile.

Singurele unități de învățământ cu doi candidați pe un loc sunt Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” și Grădinița Specială. La restul unităților școlare, de la grădiniță la colegiu, inclusiv Clubul Copiilor, sunt doar câte un candidat pe un loc, cel mai probabil este vorba de directori în exercițiu.

Alți 7 profesori s-au înscris pentru postul de director adjunct.

Locurile vacante pentru această funcție sunt disponibile doar la unitățile de învățământ cu număr ridicat de elevi, peste 500 în cazul școlilor gimnaziale, și, peste 1.000 în cazul liceelor. La două colegii din municipiu, ”Mihai Băcescu” și ”Vasile Lovinescu”, sunt scoase la concurs câte două posturi de director adjunct.

Proba scrisă va avea loc pe 12 octombrie 2016.

În cadrul concursului sunt programate două probe, una pentru evaluarea CV–ului și proba de interviu care vor fi susținute în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016.

Rezultatele concursului vor fi afișate pe 18 noiembrie 2016.

ȘTIRI