18 tineri ambițioși au înființat Viitorul Baia: Fotbaliștii devin echipa satelit pentru ACS Șomuz FălticeniRural

18 tineri ambițioși au înființat Viitorul Baia: Fotbaliștii devin echipa satelit pentru ACS Șomuz Fălticeni

       Accesări: 2306

Îi unește pasiunea pentru sportul cu balonul rotund. 18 tineri din comuna Baia au pus bazele cele mai noi echipe de fotbal din județul Suceava care, din toamna acestui an, va activa în ultimul eșalon competițional. Chiar dacă pleacă la drum cu un buget infim, dorința foarte mare de participare și susținerea din partea comunității le oferă sportivilor amatori un suport moral binevenit, care contează atât de mult de la debut.

Echipa pentru care vor evolua se numește Viitorul Baia.

Jucătorii și-au ales culorile clubului și liderul formației. Andrei Cazacu este omul cheie al echipei debutante ce își propune meciuri cât mai frumoase și cât mai multe victorii. De trei ani, activitatea fotbalistică în comună este întreruptă.

Viitorul Baia este a treia echipă din istoria localității după Avântul Baia și Cetatea Baia.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Noul club de fotbal s-a înființat la începutul lunii august cu banii pe care primarul Maria Tomescu și doi consilieri locali i-au donat din propria leafă. Printre cei care s-au alăturat demersului de a susține financiar clubul de fotbal se numără și câțiva oameni de afaceri locali.

Maria Tomescu spune că va veni la meciurile echipei pe teren propriu și că îi susține cu toată tăria pe debutanții de la Viitorul Baia.

„Mă bucur mult pentru acest tineri și salut inițiativa de a înființa o echipă de fotbal. Susțin sportul, mișcarea, și sunt alături de echipa Viitorul Baia. După 3-4 ani în care activitatea fotbalistică a fost întreruptă, iar când sunt foarte mulți tineri care doresc să aibă o echipă care să ne reprezinte, este normal să-i susțin.”, afirmă primarul Maria Tomescu. „Voi veni la meciurile desfășurate pe teren propriu și bineînțeles că îi voi fi alături de jucătorii din comuna natală. Le doresc mult succes!”

Maria Tomescu mai spune că momentan nu se poate pune problema susținerii financiare a echipei, deoarece Primăria Baia desfășoară câteva proiecte de investiții în localitate, iar altele urmează să înceapă.

Cu toate acestea, ea le-a dat asigurări jucătorilor că în sezonul competițional 2018 – 2019 vor fi făcute unele modernizări astfel încât stadionul de fotbal să arate mai bine.

Înființarea clubului Viitorul Baia coincide cu o propunere care se potrivește de minune tinerilor jucători.

Membrii din conducerea ACS Șomuz Fălticeni, proaspăt promovată în Liga a III-a, au decis ca Viitorul Baia să devină echipa satelit pentru clubul fălticenean. Vestea a fost primită cu entuziasm, colaborarea dintre cele două cluburi urmând să aibă beneficii pentru ambele părți.

„Am vrut să facem o echipă satelit pentru a rula jucătorii care nu prind lotul de 18. Așa le dăm șansa să joace la un alt nivel în județ. Am găsit deschidere din partea doamnei primar Tomescu, cât și a jucătorilor, am găsit deschidere și la localnici care sunt dornici de A avea o echipă de fotbal în comună.”, ne-a declarat Iulian Darabă, antrenorul secund la ACS Șomuz Fălticeni. „Am hotărât împreună cu staful tehnic să facem o echipă satelit în comuna Baia. Perspectivele sunt pozitive pentru ambele părți.”

Jucătorii de la Viitorul Baia vor avea posibilitatea de a face unele meciuri de pregătire cu clublul fălticenean, iar o parte dintre fotbaliști, cei care se vor remarca prin prestație, vor putea evolua pentru ACS Șomuz în meciurile din Liga a III-a.

Campionatul va începe peste trei săptămâni, iar un prim meci de verificare se va desfășura miercuri, 15 august, la Baia. Jucătorii vor primi vizita colegilor de la ACS Șomuz.

Viitorul Baia va activa în Liga a V-a alături de alte două echipe din zona Fălticeni, în Seria I, CS Sporting Voința Bunești și AS Voința Hârtop.

ȘTIRI