172 de candidați eliminați după primele probe ale admiterii la SMSJ FălticeniLocal

172 de candidați eliminați după primele probe ale admiterii la SMSJ Fălticeni

       Accesări: 2381

S-au încheiat probele eliminatorii ale sesiunii de admitere, ianuarie 2019, la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni.

După cum v-am informat, un număr de 905 candidați s-au înscris la concursul de admitere, pentru cele 350 de locuri repartizate școlii militare de la Fălticeni. Un număr de 42 de candidați, care au depus dosare la centrele județene, nu s-au mai prezentat la Fălticeni pentru a se participa la această sesiune de admitere.

În intervalul 13-16 ianuarie au avut loc probele eliminatorii, mai exact contravizita medicală și evaluarea performanțelor fizice.

În urma parcurgerii acestor etape, au fost eliminați 172 de candidați (potrivit listelor publicate pe site-ul instituției). Un număr de 20 de candidați au fost eliminați în urma contravizitei medicale (declarați inapți, retrași sau nu au îndeplinit criteriile de resurse umane). Alți 152 de candidați nu au promovat proba de evaluare a performanțelor fizice.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Proba a constat în parcurgerea traseului practic-aplicativ. Pentru a promova această probă, candidații trebuiau să îndeplinească baremul minim de 2 minute și 25 de secunde.

Candidații care au promovat etapele eliminatorii, în jur de 690, vor susține duminică, 20 ianuarie, de la ora 10.00, proba de verificare a cunoștințelor.

Listele cu repartizarea candidaților pe localuri și sălile de concurs vor fi afișate în dimineața zilei de sâmbătă, 19 ianuarie.

Corectarea foilor de concurs se va face tot duminică, în sălile de concurs, în prezența candidaților, cu ajutorul grilelor de corectare.

În aceeași zi, în jurul orei 20.00, vor fi afișate listele cu rezultatele obținute de candidați.

Eventualele contestații la proba de verificare a cunoștințelor vor putea fi depuse în dimineața zilei de luni, 21 ianuraie, între orele 08.00-11.00, soluționarea acestora urmând să se încheie la ora 14.00. La ora 15.00 vor fi afișate rezultatele finale, în urma soluționării contestațiilor.

ȘTIRI