15 ianuarie la Fălticeni – Ziua Culturii NaționaleCultură

15 ianuarie la Fălticeni – Ziua Culturii Naționale

       Accesări: 139

1 CiureaÎn anul 2010, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu – 15 ianuarie – a devenit Ziua Culturii Naţionale. Instituţiile publice, asociațiile culturale, școlile, și nu numai, organizează evenimente culturale şi artistice pentru a sărbători această zi.

Tradiția se păstrează și la Fălticeni. Astfel, vineri, 15 ianuarie 2016, în municipiu sunt programate mai multe evenimente.

1 CCGVBDe la ora 12.00, Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”, în parteneriat cu Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”, organizează, în sala de lectură a bibliotecii, evenimentul cultural „TRECUT-AU ANII…”, cu următoarele activități: „Eminescu pe înțelesul celor mici și nu numai”, „Moment poetic” și „Moment muzical” susținut de corul școlii și grupul de chitară.

De la ora 13.00 încep manifestările reunite sub genericul „ZIUA CULTURII NAȚIONALE”, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, cu următorul program:

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ora 13.00 – Proiecţia filmului „Un bulgăre de humă”, avându-i în distribuţie pe Dorel Vişan, Maria Ploae şi Adrian Pintea (regia Nicolae Mărgineanu).

Ora 15.00 – Concursul de Recitare din Lirica Eminesciană „Floare Albastră”. Pot participa toţi iubitorii de poezie începând cu vârsta de 10 ani până la 100. Marele premiu este de 500 de lei.

Ora 17.00 – Spectacol extraordinar cu participarea: Trupa de teatru Birlic, Mateiana Anechiforesei, Paul Adrian Tihan, Ştefania Iacob, Sorin Poclitaru, etc. Invitat special cantautoarea Maria Gheorghiu.

Manifestările sunt organizate de Asociaţia Fălticeni Cultural în parteneriat cu Primăria Fălticeni.

Alex Săvescu

ȘTIRI