14 mediatori autorizaţi în zona FălticeniActualitate

14 mediatori autorizaţi în zona Fălticeni

       Accesări: 79

La sfârşitul lunii ianuarie, în Monitorul Oficial al României a fost publicată lista mediatorilor autorizaţi din România.

Actualizarea acestei liste a fost realizată recent în urma unei hotărâri a Consiliului de Mediere (CM), care a intrat în vigoare. La sfârşitul lunii decembrie au fost adaugate noi condiţiii pentru a fi mediator.

La nivel naţional îşi desfăşoară activitatea, în prezent, peste 7700 de mediatori autorizaţi. Pe lista actualizată se regăsesc şi 140 de mediatori cu drept de practică din judeţul Suceava. Ei sunt afiliaţi la patru asociaţii profesionale în domeniul medierii înfiinţate în judeţ.

În zona Fălticeni sunt oficial în activitate 14 mediatori, care pot media orice fel de dispută: 11 dintre aceștia se află în Municipiul Fălticeni şi câte unul în comunele Preuteşti, Mălini şi Vadu Moldovei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Începand din 2013 s-a instituit obligaţia legală pentru părţi ca, anterior declanşării unei acţiuni în instanţă, să se prezinte la mediator în vederea informării cu privire la posibilitatea soluţionării diferendelor pe calea medierii.

Dovada participării la şedinţa de informare se face printr-un certificat de informare eliberat de mediatorul care a realizat informarea.

ȘTIRI