13 Septembrie este Ziua Pompierilor din RomâniaActualitate

13 Septembrie este Ziua Pompierilor din România

       Accesări: 189

Pompierii români sărbătoresc marţi, 13 septembrie, 168 de ani de la lupta din Dealul Spirii, când pompierii Capitalei, conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, au înfruntat armata otomană venită să înăbuşe revoluţia română, reafirmând năzuinţele românilor de libertate socială, independenţă şi unitate naţională.

La nivelul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, evenimentul începe la ora 8.

Deschiderea este făcută printr-un un ceremonial religios în cinstea memoriei eroilor pompieri, urmată de întâlniri cu rezerviştii.

Tot astăzi vor avea loc și câteva avansări în grad, acordarea unor diplome şi distincţii pentru militarii în activitate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De asemenea, se vor depune coroane de flori, atât la statuia „Pompierul” din faţa inspectoratului, cât şi la mormintele celor trei eroi pompieri din judeţul Suceava:  sergentul major (post mortem) Vasile Popiuc din Moldova Suliţa, sergentul major (post mortem) Ioan Crăiuţ din Frumosu şi sergentul major (post mortem) Victor Ivaşcu din Sadova.

Porţile Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, din toate subunităţile din judeţ, se vor deschide pentru cei care vor dori să le calce pragul. Accesul în unități se va face în intervalul 9:00-16:00.

ȘTIRI