13 profesori admiși și alți 6 respinși după probele concursului pentru posturile vacante de director la unitățile din FălticeniEducație

13 profesori admiși și alți 6 respinși după probele concursului pentru posturile vacante de director la unitățile din Fălticeni

       Accesări: 1512

Stresul și emoțiile au trecut pentru candidații la funcțiile de conducere din școli. Peste 300 de dascăli din tot județul și-au depus dosarele pentru înscrierea la concursul organizat de ISJ Suceava potrivit metodologiei aprobate de minister. Pentru cele 18 posturi disponibile la 11 instituții de învățământ preuniversitar din Fălticeni, nu s-au înghesuit prea mulți.

În proporție de 95% candidații la funcțiile de director și director adjunct sunt aceiași profesori care în prezent ocupă posturile de conducere de la grădinițe, școli și colegii.

Fără concurență

Despre concurență s-a putut vorbi doar la Grădinița Specială și Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” unde au fost câte doi candidați pe un loc, la restul unităților fiind câte un singur candidat.

Au fost scoase la concurs 11 posturi de director și 7 pentru director adjunct.

Posturi vacante de director adjunct au fost câte unul la Colegiul ”Nicu Gane” și la Școlile ”Alexandru Ioan Cuza”, ”Ion Irimescu” și ”Mihail Sadoveanu”, iar la Colegiile ”Vasile Lovinescu” și ”Mihai Băcescu” au fost câte două posturi.

La concurs au fost scoase și posturile de director de la Grădinița Specială, Clubul Copiilor și Grădinițele ”Voinicelul” și ”Pinocchio”.

Au trecut examenul 13 candidați

După încheierea celor trei probe, testul scris, analiza CV-ului și interviul, ISJ Suceava a publicat punctajele obținute de candidați.

Au trecut examenul 13 dintre candidații pentru cele 18 posturi libere.

Pentru funcția de director au fost admiși 10 candidați: Marcel Porof cu 146,75 puncte (Clubul Copiilor), Cristina Nechifor cu 143,75 puncte (Colegiul Național ”Nicu Gane”), Marius Pintilii cu 142,50 puncte (Școala Gimnazială ”Ioan Ciurea”), Magda Zetu cu 136,50 puncte (Grădinița cu Program Normal ”Voinicelul”), Claudia Suseanu cu 135,20 puncte (Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu), Daniela Ilincăi cu 135 puncte (Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza”), Gabriel Matei cu 131,87 puncte (Colegiul ”Vasile Lovinescu”), Olguța Popa cu 131,02 puncte (Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu), Costică Parfenie cu 128,37 puncte (Școala Gimnazială ”Ion Irimescu”) și Adriana Samson cu 122,07 puncte (Grădinița cu Program Prelungit ”Pinocchio”).

În cazul candidatelor Claudia Suseanu și Olguța Popa, funcția de director va reveni celei căreia comisia i-a acordat punctajul mai mare, respectiv Claudia Suseanu.

Pentru posturile de director adjunct au fost declarați admis doar 3 candidați, jumătate din cei înscriși: Mariana Țuca cu 137,62 puncte și Silvia Chirilă cu 127, 72 puncte, ambele de la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu”, respectiv Laurențiu Tomescu cu 122,62 puncte (Colegiul Național ”Nicu Gane”).

Au picat examenul 6 candidați

Candidații din Fălticeni respinși după probele de concurs sunt în număr de șase.

Trei dintre aceștia au fost înscriși la postul de director.

În urma rezultatelor au fost respinși Liviu Deleanu (Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu”), Elena Varganici și Mariana Amarie, ambele candidate la Grădinița Specială.

La funcțiile de director adjunct au picat examenul trei candidați: Anca Nastasă (Școala Gimnazială ”Ion Irimescu”), Iulia Apetroaie și Mariana Lițu de la Colegiul ”Vasile Lovinescu”.

Gabriela Ștefănescu, candidatul la funcția de director adjunct al Școlii ”Mihail Sadoveanu”, nu s-a mai prezentat la examen din motive de sănătate.

Candidații nemulțumiți de punctajele obținute pot depune contestații care vor fi soluționate până pe 9 decembrie.

Rezultatele finale vor fi validate și transmise către Ministerul Educației Naționale și al Cercetării Științifice la data de 16 decembrie.

ȘTIRI