11 elevi ai Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” vor participa anul acesta la olimpiadele naționaleEducație

11 elevi ai Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” vor participa anul acesta la olimpiadele naționale

       Accesări: 1368

Rezultate notabile de la an la an. Tot mai mulți elevi ai Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” ajung la olimpiadele naționale, calificarea în ultima fază a competițiilor fiind un motiv de bucurie și pentru profesorii îndrumători, care îi pregătesc pe liceeni încă de la începutului anului școlar. Ca și în trecut, atât disciplinele cu profil filologic, cât și cele din domeniul tehnic, au cel puțin câte un reprezentant la etapa pe țară.

Anul acesta 11 elevi ai unității de învățământ au reușit să se califice la olimpiadele naționale.

Limba rusă, geografia, informatica, religia, logica, automatizările, industria textilă și pielăria sunt disciplinile care au reprezetanți ai colegiului din Fălticeni la etapa pe țără.

Olimpiadele se vor desfășura la sfârșitul lunii aprilie.

„Vocația unei școli este de a face din educație un demers spiritual superior. Este un demers orientat spre modelarea ființei umane în spiritul valorilor intelectuale, morale, estetice, de cunoaștere.”, declară conducerea colegiului. „Este de apreciat efortul acestor tineri care, călăuziți mereu de dorința de a fi mai buni, obțin performanțe deosebite în domeniul ales.”

La olimpiada de limbă rusă vor participa Nina Andrian (Forăști) și Alexandru Macsim (Manolea), ellevii find coordonați de profesoara Valentina Nazarov

Alex Chririac, din Fălticeni, elev din ciclul gimnazial, va participa anul acesta la Olimpiada Națională de Informatică, profesor îndrumător Simona Murărescu.

La disciplina geografie va participa eleva Silvia Melinte (Fălticeni), profesor îndrumător Dan Cărămidă, iar la olimpiada de electronică, automatizări, telecomunicații s-a calificat Alexandru Larion (Bogdănești), profesorii îndrumători fiind Daniela Onuțu, Elena Savu, Maria Bâgu și Adrian Olariu.

Doi elevi, Narcis Iftimescu și Teodor Peiu, din Râșca și Fălticeni, vor fi prezenți la olimpiada de religie, ei fiind îndrumați de Maria Peiu.

La Olimpiada de Logică și Argumentare este calificat Ioan Crâșmari din Drăgoiești, elev îndrumat de profesoara Oprișanu Anca.

Cea mai largă reprezentare de anul acesta este pe disciplina tehnică Industrie textilă și pielărie, unde trei eleve, Adina Avădănii și Ana Maria Dascălu din Boroaia, respectiv Maria Badalache din Preutești, au reușit să acceadă la etapa națională.

Fetele au fost îndrumate de o suită de profesoare, Gabriela Popovici, Florentina Crăciun, Mariana-Silvia Țuca, Ionela Scripcă și Geanina Stanciu și Cecilia-Gabriela Arteni și Claudia Suseanu.

ȘTIRI