1000 de doze de imunoglobulină au ajuns în România și vor fi distribuite spitalelorSănătate

1000 de doze de imunoglobulină au ajuns în România și vor fi distribuite spitalelor

       Accesări: 152

Compania Națională “Unifarm” S.A. a informat  Ministerul Sănătății că, în cursul acestei dimineți, au intrat în țară și urmează să fie distribuite către spitale un număr de o mie de doze de IGVena.

De asemenea, în cursul acestei săptămâni, C.N. “Unifarm” S.A. a anunțat  că va primi alte 600 de  flacoane  de INTRATECT.

Ambele medicamente sunt utilizate pentru tratamentul imunodeficiențelor primare.  De asemenea, pentru tratamentul imunodeficiențelor secundare, până la finalul acestei săptămâni  vor mai fi achiziționate 2200 de flacoane de Pentaglobina.

„Discontinuitățile apărute anul trecut în aprovizionarea cu imunoglobulină, cauzate de retragerea de pe piață a unor producători care asigurau peste 80% din necesarul de produse,  au determinat retragerea din Lista C2 a medicamentelor cu probleme în aprovizionare. În urma aprobării Ordonanței de urgență  de suspendare temporară  a obligației de plată a taxei clawback  pentru deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană, în luna decembrie 2017, imunoglobulinele au fost reintroduse în lista C2, fiind astfel decontate din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate (FNUASS)”, precizează Ministerul Sănătății.

După problemele apărute în vara anului trecut în ceea ce privește tratamentul pacienților dependenți de imunoglobulină, criza s-a prelungit și la începutul anului 2018.

Medicamentele promise bolavilor din România trebuiau să intre în țară în jurul datei de 20 ianuarie 2018.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI