Accesări: 2812

Coronavirus în școlile din județul Suceava. Noi cazuri de infecție au fost anunțate marți, 16 februarie, la opt zile de la reluarea cursurilor în unitățile de învățământ. Potrivit informațiilor remise de către ISJ, patru elevi și șase cadre didactice au fost depistate pozitiv.

Unul dintre cazurile confirmate este cel al unui elev din Fălticeni, înscris la ciclul primar de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu”.

Cursurile la clasă au fost suspendate pentru 14 zile. Orele se vor desfășura, în această perioadă, pe internet.

Aici este vorba de un caz cu transmitere în familie. Mama copilului a anunțat, în cursul zilei de joi, învățătoarea de la clasa copilului, asupra faptului că ea este confirmată pozitiv, iar copilul este negativ. Ambii și-au făcut acasă teste antigenice rapide.

Elevul a venit la cursuri și joi, însă vineri, după efectuarea celui de-al doilea test rapid, elevul a fost depistat pozitiv. Copilul nu s-a întors la școală, iar unitatea de învățământ a decis să sisteze predarea la clasă.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„În urma consultărilor pe care școala le-a avut cu reprezentații DSP și ISJ, s-a hotărât respectarea ordinului comun. Acesta prevede suspendarea activității la clasa respectivă pentru două săptămâni.”, ne-a declarat profesoara Cătălina Purdilă, directorul adjunct al Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu”. „Simptomele infecției au apărut vineri dimineață la elev, moment în care nu a mai fost adus în colectivitate. Prima care a avut simptome a fost mama copilului. Asta era joia trecută. S-au testat acasă cu teste rapide. Suntem precauți și credem că decizia este cea potrivită.”

Elevul confirmat pozitiv are o formă ușoară de coronavirus. Elevii din restul clasei și învățătoarea acestora sunt în izolare pentru 14 zile.

Ceilalți trei elevi din județ, confirmați pozitiv, sunt de la școli din Suceava, Pătrăuți și Grănicești.

În rândul cadrelor didactice, sunt cazurile confirmate la un profesor din Grănicești, la alți trei învățători din Reuseni, Suceava și Mitocu Dragomirnei, și la doi educatori din Ilișești.

La nivelul județului Suceava au fost suspendate cursurile în șase clase, lecțiile urmând să continue de la distanță, cu predare pe internet.

Săptămâna trecută au fost depistate pozitiv 28 de cadre didactice din zona Suceava, Gura Humorului și Rădăuți, cât și patru elevi din Patrauti, Grănicești și Suceava.

De la reluarea cursurilor în școli au fost confirmate 42 de cazuri de coronavirus la unitățile de învățământ sucevene, 34 în rândul cadrelor didactice și 8 în rândul elevilor.

ȘTIRI