Trafic oprit pe DN18 Mestecăniș – Borșa, la Cârlibaba. Se circulă pe rută ocolitoareUtile

Trafic oprit pe DN18 Mestecăniș – Borșa, la Cârlibaba. Se circulă pe rută ocolitoare

Actualizare 23 martie, ora 10.30: În urma informării primite de la SDN Câmpulung Moldovenesc, începând cu ora 9.00 s-a reluat traficul pe un singur sens pe DN18, pe raza comunei Cârlibaba.
Se preconizează că în jurul orelor 11.00-12.00, traficului pe tronsonul Iacobeni – Borşa, se va relua pe ambele sensuri de mers.

Actualizare 23 martie, ora 08.30: În urma intervenţiei Echipelor Pirotehnice ale ISU Suceava şi Neamţ s-au dislocat formaţiuni stâncoase pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, care au fost distruse prin procedeu electric. La distrugere s-au folosit 16 kilograme dinamită şi 2 capse detonante electrice.
În acest moment (8:30), nu mai este necesară intervenţia pirotehniştilor, iar forţele aflate la faţa locului lucrează pentru degajarea carosabilului, pe DN18, care a fost blocat cu formaţiuni stâncoase pe o lungime de aproximativ 50 de metri.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, traficul rutier pe DN18 Mestecăniș – Borșa, în județul Suceava, este oprit din această seară, de la ora 18.50, pe raza comunei Cârlibaba, la kilometrul 200+500 de metri, în vederea mărunțirii și îndepărtării unor bucăți mari de stâncă.

În intervalul orar 7.25 – 10.30, traficul rutier pe segmentul de drum național menționat s-a desfășurat îngreunat (pe un fir, alternativ), din cauza pietrelor căzute de pe versant.

Compania Națională de Drumuri și autostrăzi a anunțat că, în jurul orei 19.00, au fost detonate controlat stânci de pe versant de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență. După detonare se vor elimina bolovanii și, în funcție de cantitatea acestora, se va proceda la deschiderea drumului. La fața locului se află Poliția Rutieră și o echipă de intervenție de la drumuri naționale. Circulația este închisă până în ziua de 23 martie. Se circulă pe ruta ocolitoare : DN 17 Iacobeni-Bistrița-DN 17C-Bistrița -Salva-Săcel-Moisei DN 18-Borșa-Cârlibaba.

 

ȘTIRI

Facebook Comments