Strada Fălticeni există în cinci localități din țarăActualitate

Strada Fălticeni există în cinci localități din țară

Sunt ”fălticeneni” doar în buletin. Pe lângă cei peste 24.000 de locuitori ai municipiului de pe Șomuz, alte câteva sute de români își duc traiul într-un spațiu numit Fălticeni. Vorbim de oameni din mai mult colțuri ale țării care locuiesc pe strada Fălticeni.

Numele orașului nostru figurează în cinci localități din România care au în nomenclatorul local strada Fălticeni.

Fălticeni este numele principalei căi de acces din comuna Boroaia. Autoritățile locale au găsit de cuviință ca drumul național 15C care vine de la Praxia spre centru localității, să primească titulatura localității noastre.

Pe strada Fălticeni locuiește și Vasile Berariu, primarul din localitate, unul din inițiatorii proiectului care oficializa acum doi ani numele străzii.

”Am ales numele Fălticeni pentru că este drumul principal care vine și duce spre municipiu.”, ne-a spus Vasile Berariu, primarul comunei Boroaia. ”Până acum, oamenii care locuiesc aici spuneau acestui drum, strada care duce la Fălticeni. Așa că, la momentul realizării nomenclatorului, am găsit de cuviință că dacă tot ne-am obișnuit să-i spunem așa, atunci cel mai potrivit era să îi dăm acest nume.”

Strada localizată în satul Bărăști, comuna Boroaia, nu este singura din România care poartă numele de Fălticeni.

Drumul de intrare în comuna Rădășeni, dinspre Fălticeni, care duce spre centrul localității se numește de câțiva ani Calea Fălticeni.

Și în Dolhasca există un drum care poartă numele orașului nostru. La intrarea în urbe, dinspre Dolhești, strada de acces, în localitatea unde s-a născut actorul Alexandru Arșinel, se numește Calea Fălticeni.

În celălalt capăt al țării, autoritățile celei mai importante așezări urbane din Oltenia au boteazat una din cele peste 400 de străzi cu numele Fălticeni. Strada este localizată în cartierul Craiovița veche, în vestul municipiului Craiova.

Strada Fălticeni este și în capitală.

Concetățenii noștri ar trebui să fie mândri de faptul că, încă dinaintea celui de al doilea război mondial, în București există strada Fălticeni. Astăzi ea face parte din cartierul Colentina și probabil a fost denumită așa după numărul mare al oamenilor de valoare din Fălticeni care au studiat, locuit sau și-au lăsat amprenta asupra micului Paris.

ȘTIRI

Facebook Comments