Actualitate

Ninsorile abundente au scos oamenii și utilajele Primăriei la treabă

falticeni_iarna_22.ian_25

foto – arhiva cronica de falticeni

Iarna s-a întors mai devreme. Ninsorile abundente, ce au căzut fără încetare din această după-amiază, au scos oamenii și utilajele Primăriei Fălticeni la treabă. Pe arterele rutiere se acționează de la ora 15 cu antiderapant și lame de zăpadă.

Un vehicul Unimog, un buldoexcavator, un Wola și două 2 pluguri sunt utilizate intervențiile pe carosabil. Lucrătorii Primăriei vor acționa și în noaptea aceasta, dacă ninsorile vor continua să cadă.

Dacă în trafic nu s-au semnalat probleme, oamenii de la Spații Verzi s-au confruntat cu un val neașteptat de probleme. Nu mai puțin de 25 de copaci au fost rupți de ninsorile abundente. Arborii au fost puși la pământ în mai toate cartierele din municipiu. 18 angajați ai Primăriei acționează la această oră în diferite puncte ale orașului.

Directorii unităților de învățământ au luat măsuri pentru curățarea cailor de acces interioare și exterioare. Se va interveni
și pe trotuarele din zona Spitalului Municipal și Ambulatoriului de Specialitate.

Un copac s-a prăbușit în zona Colegiului Vasile Lovinescu. Intervin la fața locului echipe ale Detașamentului de Pompieri, Primăriei, Poliției Locale. Din nefericire au fost rupte cabluri de tensiune și telefonie. Mai multe locuințe de pe Maior Ioan nu au la această oră energie electrică.

Precipitațiile de ninsoare au creat probleme și în restul județului Suceava. La Găinești și Rădăuți mai mulți copaci au căzut pe carosabil. La ora 20 se intervenea pentru îndepărtarea acestora.

În localitățile montane ale județului s-au înregistrat numeroase avarii pe rețeaua de alimentare cu energie electrică. Din fericire în zona Fălticeni a fost ferită de probleme.

Având în vedere şi avertizarea cod portocaliu de zăpadă şi vânt transmisă pentru perioada 11 – 12.10.2015, IPJ Suceava recomandă, în special şoferilor care se deplasează spre zona muntoasă a judeţului să îşi echipeze vehiculele corespunzător circulaţiei în condiţii de iarnă.

Poliţiştii atrag atenţia participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Rudy Hödl

ȘTIRI

error: Content is protected !!