Instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ până joiActualitate

Instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ până joi

atentionare meteo 24 - 25 maiMeteorologii au emis o nouă atenționare meteorologică Cod Galben, care vizează și județul Suceava.

În intervalul 24 mai, ora 15 – 25 mai, ora 21, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării.

Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină.

În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureş, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat, cu precădere în Carpaţii Orientali, 50…70 l/mp.

Astăzi a fost dată publicității și estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 23 mai – 5 iunie 2016

Media regională a temperaturilor maxime va fi de 24…25 grade în primele două zile, valori mai ridicate decât mediile climatologic specifice acestei perioade. Apoi temperaturile vor fi în scădere pronunțată, pentru ca ulterior, până la sfârşitul lunii mai, să crească treptat spre 27…28 de grade, ajungând să caracterizeze din nou o vreme mai caldă decât ar fi normal.

În intervalul 1 – 5 iunie, maximele diurne vor fi de 24…26 de grade. Temperaturile minime vor varia de la o medie de 12…13 grade în prima săptămână de prognoză, până la o medie regională de 15 grade în 31 mai – 1 iunie. Apoi, regimul termic nocturn va fi în scădere uşoară şi treptată spre 13 grade, în medie, la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi averse pe aproape întreg parcursul intervalului de prognoză, dar acestea vor fi mai frecvente şi mai importante cantitativ în intervalul 24 – 28 mai şi 31 mai – 5 iunie.

ȘTIRI

Facebook Comments